Archive for the ‘Folk i músiques d’arreu’Category

Xesco Boix. Orquestrina Xesco.

El passat 8 de Maig l’Orquestrina Xesco va participar en la festa que es va fer a Badalona (parc de Can Feliu), amb motiu de la inauguració d’un mural dedicat a en Xesco Boix. Aquí teniu una imatge i un video del final de festa. Més informació a orquestrinaxesco.wordpress.com

Cançons d’en Joan Soler i Amigó

En Joan Soler i Amigó va néixer el 10 de juny de 1941 a la ciutat de Badalona. Va estudiar Filosofia i Lletres a la Universitat de Barcelona, on es va llicenciar el 1975 en pedagogia. Posteriorment ha treballat com a tècnic municipal d’educació a l’ajuntament de Badalona.
Interessat en la recerca al voltant de la cultura popular és el coordinador d’una sèrie de llibres sobre coneixement d’altres cultures presents a Catalunya així com director de la redacció del “Tradicionari”, una enciclopèdia de Cultura Popular Catalana editada en 10 volums per l’editorial Enciclopèdia Catalana.
Interessat en la didàctica infantil al llarg de la seva carrera ha escrit diversos llibres destinats a aquest públic, col·laborant amb la il·lustradora Pilarín Bayés, i ha participat com a guionista en la sèrie de dibuixos animats emesa per Televisió de Catalunya de Història de Catalunya (1988-1989)
L’any 1979 fou guardonat amb el premi Crítica Serra d’Or per Festes tradicionals de Catalunya i el 1982 el Premi Baldiri Reixach per Barres i onades: relats d’història de Badalona. L’any 2006 fou guardonat amb el Premi Nacional de Cultura Popular, concedit per la Generalitat de Catalunya, pel desenvolupament de la seva obra magna “Tradicionari” així com en reconeixement de la seva carrera.

Ara presenta un llibre on es recullen les cançons que ha escrit i que, ben segur (quedareu “parats/des”), heu cantat més d’una vegada.

15

03 2011

La Talvera. Clarinet, acordió i violí.

Els del grup La Talvera (Occitània), fan ballar amb una de les seves danses al públic de la llotja a la Fira Mediterrània. Manresa Nov 2010.

El gegant del pi.

Sabeu la cançó del gegant del pi, oi?. Doncs si mireu les següents imatges podreu veure i escoltar unes variacions sobre la melodia que fan els de Tantàgora, utilitzant el violoncel i el violí.
El concert es titula: “Els deu barrets del gegant del pi” i l’hem vist a la Fira Mediterrània. Manresa Nov 2010.










Genial !.

I a tú que t’agrada?

Aquesta cançó té la lletra i la música d’un bon amic, en Lluís Atcher. Li han posat imatges i val la pena que hi feu un cop d’ull. Tan de bo que també us agradi.

Aquest és en Lluís.

Penya flamenca a Cadis.

En un dels seus darrers viatges, en Miqui va poder gaudir d’una sessió de flamenc a Cadis. Aquí en teniu una petita mostra.

19

10 2010

Ball de bastons. Falles d’Isil

Al poblet d’Isil (Pallars Sobirà), cada any el dia 23 de Juny es baixen les falles de Sant Joan. En aquest video podreu observar unes imatges que sols poden veure els fallaires. És un assaig d’un dels balls fet a dalt del Faro. Lloc on s’encén la foguera i des d’on, quan es fa fosc,  els fallaires inicien el descens cap al poble amb el foc carregat a les espatlles.

Música d’estiu a Venècia

Un grup de músics toca a la Plaça de Sant Marc de Venècia.

Els de P3, hi trobeu un instrument conegut???.

Música d’estiu a Suissa.

Aquest estiu vaig poder escoltar dues formacions musicals ben diferents mentre estava a Gruyere, un preciós poblet Suís.
La trompa alpina o trompa dels Alps és un instrument suís de fusta que pot arribar a medir entre 1,5 i 3 metres de llargada. Sembla ser que va néixer a l’Àsia i els nòmades van fer-lo arribar al país alpí. En el seu orígen es feia servir per la comunicació a llarga distància.

El trio amb els acordions, baix i guitarra ens van tocar boniques melodies del folklore popular suís.

I el rellotge de Berna també tenia ganes de fer escoltar la seva música. Quina hora és?.