Archive for març, 2010

En Pep Bas de La Romàntica del Saladar.

Aquesta és una noticia ben trista.

En Pep Bas, mestre i músic, ha mort.

Vaig tenir la sort de poder-hi fer amistat i sempre guardaré un molt bon record

de les estonetes que haviem pogut compartir.

La Romàntica Alternativa del Saladar. Mireu quina bona bufera. Coneixeu els instruments ?.

22

03 2010

El SAXO. FAMÍLIA DE VENT-FUSTA!!!

Els alumnes de 4t. estem treballant els instruments de la família de vent-fusta. El Jan Julià de 6è. ens ha ensenyat el seu saxo i ens ha interpretat una cançó dels Beatles!! Molt bé, Jan!!

Tags: ,

19

03 2010

Riure, és el que ens cal !

Aquí teniu una colleta “pixant-se” de riure.

Tags:

12

03 2010

L’ AUDICIÓ MISTERIOSA

cançó misteriosa

Qui sap el títol i cantant d’aquesta audició?
Apa!! Ja teniu feina per al cap de setmana! Demaneu ajuda als pares…

12

03 2010

LA MISSIÓ. ENNIO MORRICONE

Els alumnes de  1r. hem recordat una audició del primer trimestre que ens va agradar molt. Vam treballar els reguladors i vam escoltar un gran “crescendo” en aquest fragment de la banda sonora de la pel.lícula “La Missió”.

11

03 2010

Instruments al País Basc

Aquest cap de setmana en Miqui ha fet un viatge al País Basc. Ha visitat la casa de l’Iker, un luthier que construeix diversos instruments, entre ells les TXALAPARTAS.
La txalaparta és un instrument de percussió tradicional basc. Es compon de dos suports, al seu damunt hi ha un material aïllant (fulles de blat de moro, sacs vells, herba seca) i al seu damunt s’hi posen els taulons que es repiquen amb quatre pals (dos per cada txalapartari).

L’Iker també construeix altres instruments, panderos, panderetes, …

Altres instruments que construeix l'Iker

També va poder escoltar com sona l’alboka.

La alboka és un instrument tradicional Basc. Està format per dues banyes de vedell d’entre 3 i 4 anys, el cos és de fusta i dos tubs de canya. Dins de la banya més xica hi ha dues llengüetes simples de canya que son les responsables d’emetre el so.

El seu so és similar al del sac de gemecs i aquest no es mai interromput. Per aconseguir-ho s’utilitza el mètode de la respiració circular. Amb aquesta tècnica s’aconsegueix respirar sense deixar d’emetre l’aire que fa sonar l’instrument.


I també va poder escoltar el so dels panderos i la triquitixa. La triquitixa és un acordió diatònic de botons, molt relacionat amb la cultura basca. La pots escoltar en actes festius i també quan el jovent fa trobada pels carrers.

LA FOTO MISTERIOSA

A veure qui m’explica alguna cosa d’aquesta imatge…

05

03 2010

FESTA DE RATES!!!

Hem après una cançó nova!! La “Festa de rates”!!

Tags:

04

03 2010

BACH I ROSTROPÓVICH

Els alumnes de 3r. han iniciat un projecte musical sobre Bach i els alumnes de 1r. han començat a treballar els instruments de corda fregada.
Aquí teniu un vídeo d’un dels més importants violoncel.listes de tot el món: Rostropóvich interpretant un “Preludi” de Johan Sebastian Bach. A gaudir!!

03

03 2010

TON PARE BALLA EL DRAC. MIQUI GIMÉNEZ

En Miqui actuarà el diumenge, 14 de març, a les 12h, a l’Auditori Municipal.  Presentarà “Ton pare balla el drac”, un conte explicat amb l’acompanyament d’instruments tradicionals. Si us ve de gust, allà ens trobarem.

02

03 2010