Archive for juny 2nd, 2009

CANÇONER GRIMM

L’any 2006 es va realitzar l’edició d’un cançoner amb CD que recollia les cançons que ens van demanar a la nostra llar d’infants GRIMM.
En Miqui Giménez i la Mireia Ruiz van ser els productors musicals i en el disseny hi van intervenir amb molt d’encert en Carles León, la Rosa Pastor, la Montse Torella i alumnes de parvulari de l’escola Tecnos.
PEUS XICARRONS …

… BALLANT I CANTANT …

… FAN PASSES BEN GRANS !!!
Contingut: Surt sol solet, La lluna, Cap aquí, Al carrer més alt, Sol solet, Plou i fa sol, Cargol treu banya, Mireu els meus ànecs, Hivern.

 

 

02

06 2009

RIGO RAGO

LA IDEA ORIGINAL I OBJECTIUS.-En arribar al curs 2005-2006 faria deu anys de la posada en marxa de dues iniciatives musicals que s’han anat portant amb èxit dins l’escola: La setmana de la música, coincidint amb la diada de santa Cecília (patrona dels músics) i la ballada de danses tradicionals i populars coincidint amb la diada de sant Jordi.

Amb aquests esdeveniments tant importants a l’horitzó, cap al segon trimestre de curs 2004-2005. sorgeix de nou, a partir de la iniciativa dels professors de música de l’escola (Miqui Giménez i Encarna Mora), la proposta de fer un treball interdisciplinari amb el resultat final de l’enregistrament d’un CD.(el Desembre del 2001 es va publicar el CD Nyigo Nyigo).

La proposta es va fer extensiva a tot el claustre i sobretot es va demanar l’estimable col·laboració de les mestres de plàstica (Imma LLovera, Rosa Pastor i Sandra Rodriguez).

Es van plantejar els següents objectius:

-Aprofundir en el treball de veu i cant, incidint en aspectes de rigor, seriositat i plaer en fer les coses ben fetes.
-Utilitzar els recursos que ofereix la tecnologia pel que fa a la creació, edició, interpretació i reproducció de música (cançó popular i/o d’autor).
-Prendre consciència d’escola en realitzar un treball conjunt i un projecte comú.
-Realitzar un treball interdisciplinari entre diversos llenguatges artístics (musical i plàstic).
-Oferir a les famílies una mostra de treball que realitzem a l’escola.
-Dinamitzar el treball per tal que els nenes i nenes es facin seu el projecte i puguin observar i fer conscient el procés que han seguit i el resultat obtingut.

El criteri de tria de cançons va voler oferir un repertori de temes d’arreu dels països catalans (populars i/o d’autor) amb una base musical de sons mediterranis. Els arranjaments els vam encarregar al David Farran que ja havia composat , amb molt d’encert, els de l’anterior treball.

Els especialistes de llenguatge musical i plàstic
“Que mai, per res que us passi, no perdeu les ganes de cantar…
perquè cantar… us ho asseguro, us ajudarà a viure !” (Maria Martorell)

El CD RIGO RAGO va ser mereixedor del premi Baldiri i Reixac.
 
(Contingut: La sardana de l’avellana, Ris, ras, Pessic, pessiganya, Ton pare no té nas, Lo tio Pep, Un moix dalt d’una teulada, Corrandes de Beget, El poder del cant, La rumba del 5 de 9. I les versions instrumentals.)

 

02

06 2009

NYIGO NYIGO

La idea va sorgir cap al segon trimestre del curs 2000-2001.
La proposta de fer un treball interdisciplinar amb el resultat final de l’enregistrament d’un CD va sorgir dels professors especialistes de música de l’escola (Miqui Giménez i Encarna Mora).
Es van plantejar els següents objectius:
-Aprofundir en el treball de veu i cant, incidint en aspects de rigor, seriositat i plaer en fer les coses ben fetes.
-Utilitzar els recursos que ofereix la tecnologia pel que fa a la creació, edició, interpretació i reproducció de música (cançó popular i/o d’autor).
-Prendre consciència d’escola en realitzar un treball conjunt i un projecte comú.
-Relitzar un treball interdisciplinar entre diversos llenguatges artístics (musical i plàstic).
-Oferir a les famílies una mostra de treball que relitzen a l’escola.
-Dinamitzar el treball per tal que els nenes i nenes es facin seu el projecte i puguin observar i fer conscient el procés que han seguit i el resultat obtingut.

El projecte havia d’incloure –evidentment- a tots els nens i nenes de l’escola d’Educació Infantil i Primària. L’objectiu no era un treball musical de rigor sinó portar a terme un projecte de treball. Per això a l’hora de cantar hi havia els “borinots”, els “arritmics”, els que “alucinaven amb la moguda” i els que s’ho prenien amb tranquilitat i no totes les ganes necessaries. Entre 450 alumnes bé hi ha d’haver de tot, no?.

El que hem après, assajat i treballat, ha tingut sentit.
Ara, allò que hem creat, ho volem compartir.
(Els nens i nenes de l’escola).
 
(Contingut: Un cigró petit, Al carrer més alt, Ja plou, Tres i tres i tres, El titella groc, El monstre de Banyoles, L’home de cromanyó, Les cabines de telèfon, L’avi mariner. I les versions instrumentals.)

02

06 2009

Ball d’en Capablanca. P4

En Capablanca, bandoler de la serra de l’Obac té un ball que

podeu veure quan arriba la festa major de Terrassa. Avui però

l’hem volgut ballar nosaltres.

Tags:

02

06 2009

LA LLUNA, LA PRUNA . Ball a P4

La colla de P4 ballant “la lluna, la pruna”.

Tags:

02

06 2009